Hjem » Artikkel » Hvorfor velge LED lys? Vi gir deg 5 gode grunner her

Hvorfor velge LED lys? Vi gir deg 5 gode grunner her

De siste årene har mange fått øynene opp for LED lys. Fra å være noe ukjent, kan man i dag se mange elektriske lys rundt om i de norske hjem. I denne artikkelen gir vi deg 5 gode grunner til å velge batteridrevne lys fremfor levende lys.
Hvorfor velge LED lys? Vi gir deg 5 gode grunner her

1. Gjør helsa og inneklima en tjeneste

Unngå sot i hjemmet ved å velge batteridrevne lys. Brenner du levende lys, vil det være sotpartikler i lufta. Sot setter ikke bare sorte merker i tak og vegger, men sotpartiklene kan også føre til blant annet luftveisplager og hodepine. Batteridrevne lys soter ingenting, og er det beste valget for helse og inneklima.

2. Bidrar til en enkel hverdag

Med LED lys følger ofte en fjernkontroll. Med denne kan du enkelt tenne lysene mens du sitter godt til rette i sofaen. Du kan også bruke timerfunksjon, slik at lysene slår seg på og av til samme tid hver dag. Jobben blir gjort for deg. I motsetning til levende lys, vil ikke batteridrevne lys brenne ned. Lysene vil være like pene uansett hvor lenge de har vært tent, og du slipper å bytte ut nedbrente lys. Ikke minst unngår man stearin som renner og fester seg på duker eller annet underlag. Enklere blir det ikke. 

3. Forlat huset med trygghet

«Husket jeg å blåse ut lysene» er et spørsmål de fleste har stilt seg selv én eller flere ganger. Med LED lys slipper du frykten for levende flammer etter at du har forlatt huset, eller sover. Batteridrevne lys utvikler minimalt med varme, og er et mye mer brannsikkert alternativ enn levende lys.
Du kan trygt tenne LED lys med barn i huset. Det er ingen fare for at barna skal brenne seg eller at det skal skje en ulykke dersom et lys skulle velte.

4. Bra for miljøet

Stearinlys er et engangsprodukt som må fornyes ofte. Dermed er også produksjonen stor. Ved å velge LED lys fremfor levende lys bidrar man til å redusere produksjon av stearinlys, og dermed også energiforbruket ved fabrikkene. 

5. Skap god stemning

God stemning og hygge er ofte det man ønsker å oppnå ved å tenne lys. Ved å velge batteridrevne lys, vil du aldri få varmen som levende lys gir, men det er stort sett det eneste du går glipp av. Med LED lys som kan dimmes til ønsket lysstyrke, og valget om en troverdig blafrende flamme, oppnår man den samme gode, lune følelsen som man gjør med levende lys. 


Les også: